„Tovább forog a kerék”…- SZOMARO Gyermeknap (2013. május 25. Szomolya)

A Roma­Net – közös­ségi alapú kapa­ci­tás­épí­tés (HUSK/1101/1.5.1–0104) című pro­jekt keretében május 25-én a Szomolyai Magyar Roma Egyesület Gyermeknapi rendezvénye valósult meg.

A gyermeknap a helyi általános iskolában, Guczi István polgármester köszöntőjével vette kezdetét. A helyi gyerekek „Meseország” c. színpadi előadását követően, szomolyai és ózdi tánccsoportok mutatták be produkcióikat.

Délutántól az iskola és környéke – kihelyezett állomáspontok segítségével – élő akadálypályává változott, ezzel kezdetét vette az interaktív kalandjáték. A csapatoknak nevet és hozzá illő arcfestést kellett választaniuk. Az egyes állomásokon különböző játékos, ügyességi feladatok várták a csapatokat úgy, mint a harcmező, aknataposó, felderítő hadjárat és a mindent eldöntő sorverseny. Az esemény a napközben lezajlott DJ verseny és a kalandjáték győzteseinek kihirdetésével és jutalmazásával zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 (www.husk-cbc.eu/hu) keretében valósul meg.