„Tovább forog a kerék…” lezajlott a második RomaNet képzés

2013. január 26-án megrendezésre került a harmadik RomaNet – közösségi alapú kapacitásépítés (HUSK/1101/1.5.1-0104) képzés Egerben, a Civil Házban.

Ez alkalommal a szervezetek tagjai megoszthatták egymással, a 2012 decemberében a szlovákiai résztvevőkkel lezajlott közös fórum és tréning során szerzett élményeiket, tapasztalataikat.

A résztvevők a trénerek moderálásával megállapodtak a „mini” projektek megrendezésének időpontjában. Ezután csapatmunkában a korábban kidolgozásra kerülő projekt ötleteik tartalmi és technikai elemzése, kiegészítése és korrigálása került terítékre. Elsősorban a szervezeti célokat, a kitűzött program célokat és a program elem egyes tevékenységeit valamint, a célcsoportok koherenciáját vizsgálták meg. Továbbiakban az elvárt eredmények, hatások szempontjából vették górcső alá a tervezett projektek tevékenységeit.

A résztvevők megismerkedhettek különböző közösségi program elemekkel, mint például közösségfejlesztés, közösségi élményszerzés, közösségi akció, illetve azok módszereivel. A trénerek a résztvevők számára útmutatást adtak a projektjük kommunikációs, időbeli és pénzügyi tervének kidolgozásával kapcsolatosan, amit a csapattagoknak részletesen el kell készíteniük.