„Tovább forog a kerék”… Laskó-völgy Napja, Hevesaranyoson

A RomaNet – közösségi alapú kapacitásépítés (HUSK/1101/1.5.1–0104) című projekt keretén belül 2013. július 6-án, Hevesaranyoson a Laskó-forrás Egyesület tagjai által szervezett Laskó-völgy Napja került megrendezésre.

A program a Közösségi Háztól indult egy környezetvédelmi “kincskereső” kvízjátékkal, a falutól mintegy két kilométerre lévő vadászházig. Az újonnan megalakult Laskó-forrás Egyesület saját céljait, küldetését mutatta be a helyi lakosoknak és az ahhoz vezető út néhány lehetőségét, mint például programok, fórumok megrendezése a fiatalabbak és az idősebbek számára a közművelődés terén; a környező falvaktól (Egerbakta, Bátor, Egerbocs) való leszakadás folyamatának megállítása a korábbi kapcsolatok megújításával a kultúra, hagyományőrzés és a sport területén.

Az egész napos program során az érdeklődők a délelőtt folyamán a helyi tehetséges fiatalok műsorait nézhették meg – szavalat, ének duett, modern balett, humoros táncos bemutató és modern tánc. Ezek után a közönség Nádasi Erika színművésznő és a Jaja együttes előadását hallgathatta meg. A programok alatt kézműves foglalkozáson és szabadidős tevékenységeken vehettek részt a fiatalok. A délután folyamán kicsik és nagyok mérhették össze tudásukat egy erőversenyen, végül tombolahúzással és eredményhirdetéssel zárult a nap.