„Tovább forog a kerék”…- határon átívelő rendezvény látogatás

A RomaNet – közösségi alapú kapacitásépítés (HUSK/1101/1.5.1–0104) című projekt keretén belül június 1-2-án Nagyrőcére (Szlovákia), a Kvoz Lačho Drom Egyesület rendezvényére látogattunk el.

Az esemény június 1-jén a város központjában a Kulturális és Művelődési Házban került megrendezésre. Az egyesület egy zárt kerekasztal beszélgetést szervezett a tehetséges roma fiatalok esélyeiről, lehetőségeiről a RomaNet résztvevőinek.

A délután egy tehetségkutató műsorral folytatódott, amely két tehetséges roma fiatal moderálásával zajlott le. Az előadások alkalmával a helyi country tánccsoport ŠZŠ Revúca és az Ohnivá ruža, revúcai cigánytánc-csoport lépett fel, továbbá előadott Anička Oláhová, aki a 2011-es Roma superstar győztese volt, Lianka Oláhová és a helyi iskola Gypsy Tama zenekara. A rendezvény a Čercheňóra-i gyerekek közös dalával zárult.

 
A második napon meglátogattuk a „Jó Szó” Egyesület közösségi házát, ahol a Kvoz Lačho Drom rendezvénye került kiértékelésre. Ebből az alkalomból az egyesület fiatal és tehetséges énekese és tánccsoportja egy meglepetés előadást szervezett a résztvevőknek.