Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesülete (HU)

Elnök: Farkas Antal
Cím: 3384 Kisköre, Kossuth u. 3.
E-mail: rkoe@freemail.hu

A kiskörei székhelyű szervezet 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy egy országos szervezetet hozzon létre a roma közösség fejlesztése érdekében. Folyamatosan pályázik kulturális és oktatási programokra, vagy projektpartnerként vesz részt ezek lebonyolításban.

Az egyesület fő tevékenységi köre a szociális, kulturális és oktatási feladatok ellátása Kiskörén, valamint a roma és megváltozott munkaképességű lakosság rehabilitációs és integrált foglalkoztatási helyzetének javítása, érdekképviselete, szociális segítő feladatok végzése, a foglalkoztathatóság feltételeinek elősegítése – felzárkóztató képzések szervezése – folyamatos munkaerő-piaci tájékoztatás, és állásinterjúra való felkészítés mentális támogatás által.

Az egyesület 2002-ben kezdetben a Dél-hevesi Kistérségben végezte munkáját, majd a rendszeres fejlesztések eredményeképpen 2005-ben már az egész megyében. 2008-ban egy képzett vezető és egy rehabilitációs munkatárs szakmai irányításával, Heves megye hevesi és tarnamenti körzetében is kiépült a szolgáltatás az egyesülethez tartozó tagszervezetek közreműködése által.