Kapocs I.

Megvalósító szervezet: Ózdi Cigányok Szövetsége (Ózd)

A projekt címe: Kapocs I.

A projekt száma: HU/03/019

A projekt Időszaka: 2003. június 1 – november 30.

A szervezet bemutatása

A szervezet 1998-ban alakult, több kisebb egyesület szövetségeként, az általuk megfogalmazott célok hatékonyabb elérése érdekében. A szervezet főbb céljai a hagyományőrzés, a roma kultúra ápolása, a tehetséges fiatalok felkarolása, a roma vezetők képzése, oktatási és foglalkoztatási lehetőségek biztosítása, egészségügy stb. Működése során a szövetség nagy tapasztalatra tett szert olyan kezdeményezésekben, mint a kulturális programok, a roma vezetők és a munkanélküliek részére szervezett tanfolyamok, a gyermekek számára szervezett sportesemények.

Célok

  • A hátáron átnyúló kapcsolatok erősítése Szlovákiában és Ukrajnában;
  • Az együttműködés lehetőségei, szakmai képzések, gazdasági együttműködések, szakmai tanulmányi utak, roma vállalkozások beindítása stb.;
  • Tapasztalatszerzés, a társszerveztek megismerése, működésük tanulmányozása.

Tevékenység

A szlovákiai és ukrajnai résztvevő partnerek meglátogatták egymást; mindkét országban 2-3 napos programot szerveztek. Az következő projekt tevékenységek zajlottak le: szakmai fórum, tapasztalatcsere, kulturális műsor a város lakosságának. Ukrajnában a Bakhtalo Drom egyesület, Szlovákiában a Thália Színház volt a vendéglátó.